Ekonomi

Bağımsız rapor FDIC’nin suistimal sorunlarını ortaya koyuyor

Bağımsız bir soruşturma, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nda (FDIC) cinsel taciz, ırk ayrımcılığı ve zorbalıkla ilgili önemli sorunları ortaya çıkardı ve liderlik değişikliği çağrılarına yol açtı. Wall Street Journal’ın araştırmasıyla tetiklenen soruşturma 500’den fazla kişinin görüşlerini içeriyor ve FDIC Başkanı Martin Gruenberg’i zorbalık ve sözlü taciz iddialarına dahil ediyor.

Hukuk firması Cleary Gottlieb tarafından yürütülen rapor, FDIC’de suiistimalin yalnızca her düzeyde yaygın olmakla kalmayıp aynı zamanda üst düzey yetkililer tarafından uzun bir süre boyunca göz yumulduğu zehirli bir kültürü ayrıntılı olarak ortaya koydu. Şikayette bulunan çalışanlar misillemeyle karşılaşmış ve görevi kötüye kullanmakla suçlananların görev yerleri genellikle değiştirilmiştir.

Bulgular, yaklaşık yirmi yıldır FDIC’de üst düzey bir lider olarak görev yapan Gruenberg’in istifasına yönelik talepleri yoğunlaştırdı. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry ve Senato Bankacılık, Konut ve Kentsel İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Sherrod Brown, FDIC’de yeni bir liderliğin gerekliliğini dile getirdiler.

Çalışanlar Gruenberg’i “sert” ve “agresif” olarak tanımlarken, bazıları sık sık öfkesine hakim olamadığını bildirdi. Buna karşılık, Gruenberg ile olumlu deneyimleri olan diğer çalışanlar ise Gruenberg’in tavrını “savcı” olarak tanımladı. Gruenberg bulgulara verdiği yanıtta raporun ciddiyetini kabul etti ve kurumun eylemleri için tüm sorumluluğu üstlenerek ve herhangi bir başarısızlık için pişmanlığını ifade ederek tavsiyelerini uygulamayı taahhüt etti.

Rapor, FDIC’nin kültüründe reform yapmak üzere yeni yetkililerin atanmasını ve geçişe rehberlik etmesi için bağımsız bir tarafın istihdam edilmesini öneriyor. İstismarın bildirilmesi için anonim bir telefon hattı kurulmasını, şeffaf bir şikayet süreci oluşturulmasını ve mağdurların korunması ve desteklenmesinin sağlanmasını tavsiye ediyor. Rapor, Gruenberg’in davranışını doğrudan kurumun daha derin sorunlarıyla ilişkilendirmezken, gerekli kapsamlı reformlara öncülük etme kapasitesini sorguluyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Başkan Joe Biden tarafından 2022 yılında atanan Gruenberg’in olası ayrılışı, banka sermayesi gerekliliklerine ilişkin tartışmalı bir düzenleme teklifi de dahil olmak üzere yönetimin gündemini etkileyebilir. Gruenberg’in istifa etmesi ya da görevden alınması halinde, FDIC Başkan Yardımcısı Cumhuriyetçi Travis Hill onun görevini üstlenecek ve böylece yönetim kurulu Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında eşit olarak bölünmüş olacak. Beyaz Saray konu hakkında yorum yapmadı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu