Yaşam

Tatilde spor yapmayı kaçırmamak için bilmeniz gereken 10 şey

Tatile çıktın diye spor yapmaktan vazgeçmeyeceksin! Tatildeyken formunuzu korumak için yapabileceğiniz şeyleri burada sıraladık, amacımız çok daha fit bir tatil geçirmek!

1. Sahilde sabah yürüyüşü yapın.

Sahilde kimsenin olmadığı sabah saatlerinde yürüyüş yaparak hem tatilin keyfini doyasıya yaşayabilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz. Tatilde bunu bir rutin haline getirirken daha erken kalkacak ve tüm günü daha verimli kullanacaksınız.

2. Bol bol yüzün.

Zaten tatile gittiğinizi ve yüzmeyeceğinizi, çok daha fazla yüzmeniz gerektiğini hatırlatalım.

3. Sağlıklı yiyecek alternatiflerini değerlendirin.

Sağlıklı, glütensiz ve muhtemelen bitki bazlı yemekler de sunan otelleri tercih ederek vücudunuzun o an ihtiyacı olan öğünleri seçebilirsiniz. Özellikle otel seçimi yaparken sunduğu sağlıklı yemek alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

4. Ormanda yürüyüşe çıkın.

Tatilde doğa ile iç içe olmak istiyorsanız ormanda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bu sayede yazın sıcağını atlatmış olacaksınız.

5. Plaj voleybolu oynayın.

Hem kum, deniz ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak hem de formda kalmak için plaj voleybolundan daha uygun bir şey yok!

6. Spor salonu olan otelleri tercih edin.

Tatile çıktınız diye spor yapmaktan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Kapsamlı spor salonları olan otelleri tercih ederek rutininize devam edebilirsiniz. Eğer hiç spor yapmıyorsanız tatilde açık büfeden sonra bu bölgeleri ziyaret edebilirsiniz.

7. Yoga yapın.

Hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecek yoga, tatildeyken de formda kalmanıza yardımcı oluyor. Ve tek ihtiyacın olan bir mat!

8. Pilates dersi veren otelleri tercih edin.

Yoga ve pilates dersleri veya pilates salonları sunan otelleri tercih ederek tatil boyunca zindeliğinizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

9. Orta öğünleri atlamayın.

Tatilde gerçek yemek yemek, spor yapmak ve hareket etmek kadar değerlidir. O yüzden kahvaltınızı tatilde yapın ve ara öğünlerinizi atlamayın.

10. Akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkmayı alışkanlık haline getirin.

Akşam yemeğinden sonra yapacağınız 40 dakikalık bir yürüyüş ile hem metabolizmanızı hızlandırabilir hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Tatiliniz boyunca bu yürüyüşleri rutin hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu